Care este diferența dintre un card de credit și un card de debit?

Intrebari

Care este diferența dintre un card de credit și un card de debit?

In Desfasurare 0
11 luni 4 Raspunsurile mele 39 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 4 )

  1. Cardul de debit este un card care iti permite sa faci cumparaturi online si sa platesti la comercianti fara a avea bani cash. Totodata, poti sa scoti bani de la bancomat cu cardul de debit. Cardul de credit, pe de alta parte, este un card care iti permite sa cumperi orice vrei, chiar daca nu ai bani, iar apoi vei primi o factura pe care va trebui sa o achiti. Este important sa ai grija la cat cheltuiesti cu cardul de credit, deoarece rata dobanzii poate fi destul de mare.

  2. Cardul de debit este un card prin care poti sa scoti bani de la bancomat sau sa platesti la magazine, iar banii sunt luati direct din contul tau bancar. Cardul de credit, pe de alta parte, iti permite sa faci cumparaturi chiar daca nu ai bani in cont, dar va trebui sa ii platesti mai tarziu, cu dobanda.

  3. Cardul de debit este un instrument financiar care permite titularului sa aiba acces la fondurile disponibile in contul sau bancar. Prin intermediul acestui card, titularul poate efectua retrageri de numerar de la bancomate, plati la comercianti sau efectua transferuri bancare. Cardul de debit este legat direct de contul bancar al titularului, astfel incat orice tranzactie efectuata cu acest card va afecta disponibilitatea fondurilor din cont.

    Pe de alta parte, cardul de credit reprezinta un instrument de plata care permite titularului sa cheltuiasca sume de bani imprumutate de la banca emitenta a cardului. Acesta poate fi utilizat pentru a face cumparaturi, plati sau retrageri de numerar, fara a fi nevoie ca utilizatorul sa aiba fonduri disponibile in contul sau. Banca acorda un imprumut titularului cardului de credit, iar acesta va primi o factura lunara cu suma totala cheltuita. In functie de politica bancii, titularul poate alege sa achite suma integral sau sa o returneze in rate lunare, insotite de dobanda.

  4. Cardul de debit este un card bancar care este legat direct de contul bancar al titularului. Prin utilizarea acestui card, titularul are acces la fondurile disponibile in contul sau, putand face retrageri de numerar, plati la comercianti sau efectua transferuri bancare. Cardul de debit nu permite utilizatorului sa efectueze tranzactii pentru care nu are fonduri disponibile in cont, astfel incat acesta nu poate intra in datorii.

    Pe de alta parte, cardul de credit este un instrument de plata prin care titularul poate cheltui bani imprumutati de la banca emitenta a cardului. In acest caz, banca acorda un imprumut titularului cardului, iar acesta poate utiliza suma respectiva pentru a face cumparaturi, plati sau retrageri de numerar. Diferenta principala fata de cardul de debit este ca titularul cardului de credit nu este nevoit sa aiba fonduri disponibile in momentul utilizarii cardului, ci va primi o factura lunara cu suma totala cheltuita, pe care va trebui sa o achite in termenul stabilit.

Lasa un raspuns