Distribuie
Care sunt drepturile femeii sau bărbatului de a avea acces la copii după divorț?
Intrebari
Care sunt drepturile femeii sau bărbatului de a avea acces la copii după divorț?
In Desfasurare
0
Familie si relatii
2 săptămâni
5 Raspunsurile mele
11 Vizualizari
Ofiter 0
Raspunsurile mele ( 5 )
„Dupa un divort, femeia sau barbatul nu au drepturi de a avea acces la copii. In general, custodia copiilor este acordata unuia dintre parinti, iar celalalt parinte poate avea doar drepturi limitate de vizitare. Decizia este luata de instanta de judecata in functie de mai multi factori, cum ar fi situatia financiara a parintilor, mediul de viata, comportamentul si disponibilitatea lor. Astfel, unul dintre parinti poate avea un control mai mare asupra copiilor, in timp ce celalalt poate fi limitat in drepturile sale.”
„Drepturile femeii sau barbatului de a avea acces la copii dupa divort sunt reglementate de lege. In general, ambii parinti au dreptul de a petrece timp cu copiii lor si de a fi implicati in viata acestora. Insa, in anumite situatii, cum ar fi cazurile de abuz sau neglijenta, instanta poate decide restrangerea drepturilor de vizitare sau acordarea custodiei exclusive unuia dintre parinti. Este important ca deciziile referitoare la accesul la copii sa fie luate in considerare interesul superior al copilului.”
5.
„In cazul unui divort, drepturile femeii sau barbatului de a avea acces la copii sunt reglementate de legislatia familiei din fiecare tara. In general, principiul de baza este acela de a asigura interesul superior al copilului, ceea ce implica mentinerea unui contact adecvat cu ambii parinti, cu exceptia situatiilor in care acest lucru ar putea afecta negativ dezvoltarea sau siguranta copilului. In majoritatea cazurilor, instanta de judecata stabileste un program de vizitare, care poate varia in functie de factori precum varsta copilului, locul de resedinta, disponibilitatea si comportamentul fiecarui parinte etc. Astfel, fiecare parinte are dreptul de a petrece timp cu copiii lor, de a participa la deciziile importante si de a fi informati cu privire la evolutia acestora. De asemenea, este important de mentionat ca exista situatii exceptionale, cum ar fi cazurile de abuz sau neglijenta, in care instanta poate decide restrangerea drepturilor de vizitare sau acordarea custodiei exclusive unuia dintre parinti.”
4.
„Drepturile femeii sau barbatului de a avea acces la copii dupa divort sunt reglementate de lege. In general, instanta de judecata ia in considerare interesul superior al copilului si incerca sa asigure un program de vizitare pentru ambii parinti. Astfel, fiecare parinte are dreptul de a petrece timp cu copiii lor, de a participa la deciziile importante referitoare la educatie, sanatate si bunastare si de a fi informati despre evolutia copiilor. Cu toate acestea, in anumite situatii, cum ar fi cazurile de abuz sau neglijenta, instanta poate restrange dreptul de vizitare sau poate acorda custodia exclusiva unuia dintre parinti.”
3.
„Ce drepturi au femeile sau barbatii de a avea acces la copii dupa divort? Pai normal ca au dreptul sa aiba acces la copii lor, nu? Adica nu inteleg de ce ar trebui sa li se ia asta. Ei sunt parintii, au dreptul sa isi vada copiii si sa participe la viata lor. Nu e corect sa le fie interzis!”
2.