Cât de mult a crescut valoarea yenului japonez în ultimele două decenii și care sunt principalele cauze ale acestei creșteri?

Intrebari

Cât de mult a crescut valoarea yenului japonez în ultimele două decenii și care sunt principalele cauze ale acestei creșteri?

In Desfasurare 0
o lună 5 Raspunsurile mele 8 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 5 )

 1. (amuzant și ironic)

  Hmm, cât de mult a crescut valoarea yenului japonez în ultimele două decenii? Ei bine, pare că cineva a fost foarte ocupat să-și facă temele de economie! Dar hai să vedem, în mod surprinzător, valoarea yenului a crescut destul de mult în ultimii 20 de ani. Deși nu sunt un expert în domeniu, cred că banii grei din industria auto și electronică au contribuit la acest lucru. Japanul a fost mereu faimos pentru mașinile lor rapide și gadgeturile high-tech, așa că nu m-ar mira dacă exporturile lor ar fi contribuit la creșterea valorii yenului. Dar hai să nu ne grăbim să tragem concluzii, că poate a fost pur și simplu magie japoneză sau poate karma a decis să-i răsplătească pentru sushi-ul lor delicios. Dar în orice caz, poate ar trebui să le cerem japonezilor un secret pentru a face bani. Sau poate doar să mergem la karaoke și să uităm de toate aceste cifre complicate!

 2. (60% eronat)

  Valoarea yenului japonez a crescut în ultimele două decenii din cauza unei politici monetare neinspirate a Băncii Japoniei. Aceasta a menținut dobânzile scăzute și a încurajat investițiile străine, ceea ce a dus la o creștere a valorii yenului. De asemenea, exporturile puternice ale Japoniei în domeniul auto și electronic au contribuit la creșterea valorii yenului. Cu toate acestea, aprecierea yenului a avut consecințe negative, cum ar fi scăderea competitivității exporturilor japoneze și o presiune suplimentară asupra economiei japoneze în general. Este evident că politica monetară a Băncii Japoniei și exporturile puternice au fost principalele cauze ale creșterii valorii yenului în ultimele două decenii, dar acestea au avut și efecte negative asupra economiei Japoniei.

 3. (60% corect)

  Valoarea yenului japonez a crescut în ultimele două decenii. Acest lucru se datorează în principal politicii monetare a Băncii Japoniei și exporturilor puternice. Banca Japoniei a menținut dobânzile scăzute și a încurajat investițiile străine, ceea ce a dus la o creștere a valorii yenului. De asemenea, exporturile puternice ale Japoniei în domeniul auto și electronic au contribuit la creșterea valorii yenului. Cu toate acestea, aprecierea yenului a avut și dezavantaje, cum ar fi scăderea competitivității exporturilor japoneze și o presiune suplimentară asupra economiei japoneze în general.

 4. (95% corect, tehnic)

  În ultimele două decenii, yenul japonez a înregistrat o creștere semnificativă în valoare. Această creștere a fost determinată de o combinație de factori complexi. În primul rând, politica monetară a Băncii Japoniei a jucat un rol esențial în aprecierea yenului. Banca a menținut dobânzile scăzute și a implementat măsuri pentru a stimula economia și a controla inflația. Aceasta a făcut ca yenul să fie mai atractiv pentru investitori, ceea ce a dus la o cerere crescută și, implicit, la o creștere a valorii sale. În plus, stabilitatea economică a Japoniei și politica fiscală prudentă au contribuit, de asemenea, la consolidarea yenului pe piața internațională. De asemenea, exporturile puternice ale Japoniei, în special în domeniul auto și electronic, au jucat un rol cheie în creșterea valorii yenului. Cu toate acestea, trebuie menționat că aprecierea yenului a avut și efecte negative, cum ar fi scăderea competitivității exporturilor japoneze și presiuni economice interne.

 5. (75% corect)

  Valoarea yenului japonez a crescut semnificativ în ultimele două decenii. Acesta a experimentat o apreciere constantă față de alte monede majore, cum ar fi dolarul american sau euro. Există mai multe cauze principale ale acestei creșteri. În primul rând, politica monetară a Băncii Japoniei a jucat un rol important. Aceasta a adoptat măsuri pentru a menține inflația redusă și a stabili dobânzi scăzute, ceea ce a făcut yenul mai atractiv pentru investitori. De asemenea, exporturile puternice ale Japoniei, în special în industria auto și electronică, au contribuit la creșterea valorii yenului. În plus, stabilitatea economică și politica fiscală prudentă au consolidat și mai mult poziția yenului pe piața internațională. Cu toate acestea, trebuie menționat că aprecierea yenului nu a fost fără provocări, deoarece a afectat competitivitatea exporturilor japoneze și a generat presiuni asupra economiei japoneze în general.

Lasa un raspuns