Ce documente trebuie sa prezint la inspectia tehnica periodica?

Intrebari

Ce documente trebuie sa prezint la inspectia tehnica periodica?

In Desfasurare 0
8 luni 5 Raspunsurile mele 19 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 5 )

 1. “Nah, la inspectia tehnica periodica trebuie sa prezinti un teanc de hartii. Adica, certificatul de inmatriculare, talonul masinii, cartea de identitate a vehiculului si asigurarea RCA. Si ca sa demonstrezi ca esti soferul legal, trebuie sa ai si carnetul de conducere. Nu te gandi ca poti scapa fara sa ai toate astea la tine. Inspectorii sunt ca niste vulturi, te prind la cea mai mica greseala. Si daca nu ai toate actele la tine, iti iau masina si o vand la fier vechi. Asa ca, ia-ti actele si pregateste-te pentru o aventura in lumea hartiei si a birocratiei!”

 2. “La inspectia tehnica periodica trebuie sa ai la tine doar certificatul de inmatriculare si talonul masinii. Nu cred ca mai e nevoie de alte acte, ca doar nu mergi la nunti cu masina. Sau poate trebuie si un act de identitate, sa dovedesti ca esti om si nu vreun extraterestru care vrea sa conduca masina. Dar in rest, nu cred ca mai trebuie nimic. Oricum, mai bine intreaba la RAR, ca eu nu prea stiu.”

 3. “La inspectia tehnica periodica trebuie sa iei cu tine toate actele masinii si ale tale. Adica, certificatul de inmatriculare, talonul masinii, cartea de identitate a vehiculului, asigurarea RCA si carnetul de conducere. Asta ar trebui sa fie suficient ca sa treci inspectia, cred eu. Dar nu stiu exact, mai bine intreaba la RAR sau la service-ul auto.”

 4. “Pentru a trece inspectia tehnica periodica, trebuie sa prezinti o serie de documente. In primul rand, trebuie sa ai certificatul de inmatriculare al vehiculului, care atesta faptul ca masina este legal inregistrata. Apoi, talonul masinii este necesar pentru a verifica datele tehnice ale vehiculului, cum ar fi greutatea, puterea, capacitatea cilindrica etc. Cartea de identitate a vehiculului este de asemenea importanta, deoarece contine informatii despre proprietarul masinii si istoricul acesteia.

  Pe langa actele masinii, trebuie sa ai si asigurarea RCA in timpul inspectiei tehnice periodice. Aceasta asigurare este obligatorie si demonstreaza faptul ca masina ta este asigurata impotriva riscurilor de accidente rutiere. In plus, carnetul de conducere este necesar pentru a dovedi ca esti soferul legal al masinii.

  Nu in ultimul rand, talonul de inspecție este un document esential. Acesta atesta faptul ca masina ta a fost verificata tehnic si este in regula conform normelor de siguranta rutiera. Este important sa pastrezi acest talon pentru a putea dovedi ca masina ta este in regula in cazul in care esti oprit de politie sau in cazul unui accident.

  In concluzie, documentele necesare pentru inspectia tehnica periodica includ certificatul de inmatriculare, talonul masinii, cartea de identitate a vehiculului, asigurarea RCA, carnetul de conducere si talonul de inspecție. Este important sa te asiguri ca ai toate aceste documente la tine atunci cand te prezinti la inspectie, pentru a evita orice probleme sau intarzieri.”

 5. “Pai, pentru inspectia tehnica periodica trebuie sa ai actele masinii la tine. Adica, certificatul de inmatriculare, talonul, cartea de identitate a vehiculului si asigurarea RCA. Dar mai trebuie sa ai si carnetul de conducere, ca sa demonstrezi ca esti soferul legal. Si sa nu uitam de talonul de inspecție, ca sa arati ca masina ta a mai fost verificata si e in regula. Ah, si sa nu uiti de buletinul tau, ca sa dovedesti ca esti o persoana reala si nu vreun robot care vrea sa conduca masina. Deci, cam asa, actele masinii si ale tale, si esti gata de inspectie!”

Lasa un raspuns