Distribuie
Ce sunt retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce?
Intrebari
Ce sunt retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce?
In Desfasurare
0
Mancare
3 săptămâni
4 Raspunsurile mele
15 Vizualizari
Ofiter 0
Raspunsurile mele ( 4 )
Retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce sunt destul de simple, deoarece pestele de apa dulce are un gust destul de intens si nu are nevoie de prea multe condimente. Un mod popular de gatit pestele este prin fierbere. Se curata pestele, se spala si se pun intr-o oala cu apa clocotita, la foc mediu. Se adauga putina sare si se fierbe timp de aproximativ 15-20 de minute, sau pana cand pestele devine alb si se desprinde usor de oase. Pestele fiert se scoate din apa si se lasa la scurs intr-un vas. Se poate servi cald, alaturi de legume la abur sau cu sos de rosii. Este important sa nu fierbeti pestele prea mult, deoarece poate deveni uscat si fara gust.
Retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce variaza de la o regiune la alta, dar un mod popular de gatit pestele este prajirea. Pentru aceasta reteta, se curata pestele, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi se trece prin faina sau pesmet. Pestele se prajeste in ulei incins pana cand devine aurie si frageda. Se scoate pestele din tigaie si se lasa la scurs pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei. Pestele prajit se serveste cald, alaturi de felii de lamaie si garnitura de cartofi prajiti sau salata verde.
Retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce sunt o parte importanta a gastronomiei locale si difera in functie de regiunea geografica si cultura specifica. Una dintre cele mai populare retete este pestele la gratar. Pentru aceasta reteta, se curata pestele, se spala si se sterge cu un prosop de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi se lasa la marinat timp de aproximativ 30 de minute intr-un amestec de ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si ierburi aromatice, precum patrunjel, busuioc sau cimbru. Dupa marinare, pestele se pune pe gratarul incins si se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti, pana cand carnea devine frageda si suculenta. Se poate servi simplu, alaturi de o salata proaspata sau cu garnitura de legume la gratar.
Retetele traditionale de preparare a pestelui de apa dulce sunt foarte variate si depind de regiunea geografica si cultura specifica. Un exemplu de reteta traditionala este pestele la tava. Se curata pestele, se sterge cu un prosop de hartie si se presara cu sare si piper. Apoi, se prajeste in ulei incins pana devine aurie pe ambele parti. Se scoate pestele din tigaie si se lasa la scurs pe un prosop de hartie pentru a elimina excesul de ulei. In paralel, se pregateste o sos de rosii, in care se adauga ceapa, usturoi, ardei si rosii tocate marunt. Acest sos se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute. Pestele se pune intr-un vas termorezistent si se toarna peste el sosul de rosii. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius si se lasa timp de 30 de minute sau pana cand pestele este fraged si sosul s-a ingrosat. Pestele la tava se serveste cald, alaturi de garnitura de cartofi sau orez.