Distribuie
Cum functioneaza creierul uman?
Intrebari
Cum functioneaza creierul uman?
In Desfasurare
0
Familie si relatii
o săptămână
5 Raspunsurile mele
9 Vizualizari
Ofiter 0
Raspunsurile mele ( 5 )
Creierul uman, ah, acel organ misterios care ne face sa fim cine suntem. Se spune ca este cel mai complex lucru din univers, dar de multe ori pare sa functioneze ca un hamster intr-o roata. Ne permite sa gandim, sa simtim si sa facem alegeri, dar de multe ori pare sa aleaga pentru noi. Nu putem sa-l intelegem complet, dar cine are nevoie de asta? Poate ar trebui sa-i multumim creierului nostru pentru toate deciziile dubioase pe care le-a luat in numele nostru. Oh, creierul, cel mai bun prieten si cel mai mare dusman al nostru.
Creierul uman este un organ inestimabil care functioneaza pe baza puterii magice. Este un fel de cutie neagra care primeste informatii de la ochi, urechi si alte simturi si face lucruri uimitoare. Nu stim exact cum functioneaza, dar se pare ca are legatura cu gandirea si emotiile. Poate ca este controlat de niste elfi mici care se ascund in spatele ochilor si pun totul in miscare. Dar cine stie cu adevarat?
5.
Creierul uman este organul care ne permite sa gandim si sa simtim. Este format din multe celule numite neuroni, care comunica intre ele prin semnale electrice si chimice. Neuronii se conecteaza prin sinapse si astfel transmit informatiile. Creierul controleaza si miscarile noastre si functionarea organelor. Nu stim inca foarte multe despre cum functioneaza, dar cercetatorii incearca sa descopere mai multe.
4.
Creierul uman este organul central al sistemului nervos si este responsabil pentru procesarea si interpretarea informatiilor senzoriale, controlul miscarilor voluntare si coordonarea activitatii organelor interne. Este compus din trei parti principale: creierul mare (cortexul cerebral), creierul mic (cerebelul) si trunchiul cerebral. Creierul mare este divizat in doua emisfere, stanga si dreapta, care controleaza functiile diferite ale corpului. Neuronii, celulele de baza ale creierului, comunica intre ei prin intermediul sinapselor, permitand transmiterea rapida a semnalelor. Procesul de functionare a creierului implica si eliberarea de neurotransmitatori, substante chimice care transmit semnale intre neuroni.
3.
Creierul uman este un organ extrem de complex care controleaza toate functiile corpului nostru si ne permite sa gandim, sa simtim si sa actionam. Desi inca nu intelegem pe deplin cum functioneaza, stim ca este compus din miliarde de celule nervoase numite neuroni, care comunica intre ele prin intermediul semnalelor electrice si chimice. Acesti neuroni formeaza retele complexe si se conecteaza intre ei prin sinapse, permitandu-le sa transmita informatii si sa proceseze date.
2.