Raspunsurile mele ( 5 )

  1. Internetul, ah, internetul, minunata retea globala de dispozitive interconectate care iti permite sa pierzi ore in sir uitandu-te la pisici amuzante si la poze cu mancare delicioasa pe Instagram. Nu stiu cum functioneaza exact, dar stiu ca daca apesi pe butonul asta magic, se intampla niste lucruri complicate si apoi apare continutul pe ecranul tau. E ca un fel de vraja moderna, dar fara vrajitori sau baghete magice.

  2. Internetul este ca un fel de magie, nu stiu cum functioneaza exact, dar stiu ca pot sa accesez Facebook si sa ma uit la pisici amuzante. Cred ca exista niste zane care trimit informatiile prin aer. Cand vreau sa vad poze cu pisici, apas pe butonul ala mic de pe calculator si apare magia pe ecran. E misto, nu? Dar nu stiu de ce nu pot sa-l folosesc si cand nu am semnal la telefon.

  3. Internetul este un fel de retea mare de calculatoare si alte chestii care sunt conectate intre ele. Cand vrei sa te conectezi la internet, ai nevoie de un router si un furnizor de internet. Acesta iti ofera un modem si un nume de utilizator si parola pentru a te conecta la retea. Cand esti conectat, poti accesa site-uri web, poti trimite e-mailuri si poti cauta informatii pe Google. Informatiile sunt trimise prin cabluri sau prin unde radio de la un calculator la altul. De exemplu, cand accesezi un site web, cererea ta de informatii este trimisa la serverul web al site-ului, iar serverul iti trimite inapoi informatiile pe care le-ai cerut.

  4. Internetul este o retea globala de computere si echipamente de retea interconectate, care utilizeaza protocoale standardizate pentru a permite transmiterea si schimbul de informatii. Aceasta retea de retele este compusa din milioane de servere, routere, switch-uri si alte dispozitive, care sunt conectate prin intermediul cablurilor de fibra optica, sateliti, unde radio si alte mijloace de comunicatie. Cand un utilizator acceseaza internetul, dispozitivul sau se conecteaza la un furnizor de servicii Internet (ISP), care ofera acces la reteaua globala. ISP-ul transmite apoi cererile de date ale utilizatorului catre serverele web sau alte dispozitive de pe internet. Informatiile sunt impartite in pachete de date, care sunt trimise prin intermediul infrastructurii de retea catre destinatie. La destinatie, serverele web preiau si proceseaza aceste pachete, permitand utilizatorului sa acceseze continutul web, sa trimita si sa primeasca e-mailuri, sa participe la comunicatii online si multe altele.

  5. Internetul este o retea globala de computere interconectate care permite transmiterea rapida si eficienta a informatiilor. Este ca un labirint gigantic de cabluri si servere care se intind pe intregul glob. Cand accesam internetul de pe un dispozitiv, acesta se conecteaza la un furnizor de servicii Internet (ISP), care ne ofera acces la aceasta retea. ISP-ul nostru, la randul sau, este conectat la alte routere si servere, care ne permit sa accesam diferite site-uri web, sa trimitem si sa primim e-mailuri, sa descarcam fisiere si sa comunicam cu alte persoane din intreaga lume. Informatiile sunt impartite in pachete de date si trimise prin intermediul cablurilor de fibra optica sau a undelor radio pana la destinatie. Acolo, serverele web preiau aceste pachete si le afiseaza pe ecranele noastre.

Lasa un raspuns