Cum pot găsi un agent imobiliar de încredere?

Intrebari

Cum pot găsi un agent imobiliar de încredere?

In Desfasurare 0
o lună 4 Raspunsurile mele 12 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 4 )

 1. l 4 (amator nepregatit)
  Daca vrei sa gasesti un agent imobiliar de incredere, cel mai bine ar fi sa intrebi pe cineva care a lucrat cu un astfel de agent in trecut. Poate un prieten sau un coleg de munca iti poate recomanda un agent bun. Daca nu ai pe nimeni care sa iti ofere o recomandare, poti merge la o agentie imobiliara din zona ta si sa intrebi acolo. Incearca sa vorbesti cu mai multi agenti si sa vezi cu cine te simti mai confortabil. Nu uita sa intrebi despre experienta lor si despre serviciile pe care le ofera. De asemenea, citeste recenziile online despre agentiile imobiliare din zona ta. Astfel, poti afla pareri ale altor clienti care au lucrat cu acesti agenti. Inainte de a semna un contract cu un agent imobiliar, asigura-te ca ai inteles toate termenii si conditiile si ca esti de acord cu comisionul agentului.

 2. l 3 (om cu cunostinte minime in domeniu)
  Pentru a gasi un agent imobiliar de incredere, poti incepe prin a cauta pe internet sau in ghidurile locale. Poti verifica site-uri specializate in imobiliare sau poti contacta agentii imobiliare din zona ta. Odata ce ai identificat cativa agenti, poti suna pentru a programa o intalnire sau pentru a discuta mai multe detalii. In timpul intalnirii, asigura-te ca pui intrebari relevante, cum ar fi cat de mult timp a lucrat agentul in domeniu sau daca are recomandari de la fosti clienti. De asemenea, este important sa ai o buna comunicare cu agentul si sa te simti confortabil in colaborarea cu acesta. Nu uita sa discuti si despre comisionul agentului si sa clarifici toate aspectele financiare inainte de a semna un contract.

 3. l 2 (expert in domeniu)
  Pentru a gasi un agent imobiliar de incredere, este important sa faci o cercetare exhaustiva. Incepe prin a verifica licenta agentului imobiliar. Poti face acest lucru consultand site-ul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) sau alte surse oficiale. Verifica si experienta agentului imobiliar. Este de preferat sa alegi un agent cu experienta relevanta in piata imobiliara locala. De asemenea, asigura-te ca agentul este specializat in tipul de tranzactii imobiliare pe care le doresti, fie ca este vorba despre vanzare, cumparare sau inchiriere. O alta metoda eficienta este sa soliciti referinte de la fosti clienti. Contacteaza acesti clienti pentru a afla daca au fost multumiti de serviciile agentului si daca l-ar recomanda. Nu uita sa discuti si despre comisionul agentului imobiliar si sa clarifici toate aspectele financiare inainte de a semna un contract.

 4. l 1 (om cu cunostinte medii in domeniu)
  Pentru a gasi un agent imobiliar de incredere, ar trebui sa incepi prin a solicita recomandari de la prieteni, rude sau colegi care au avut experiente pozitive cu agenti imobiliari. O alta optiune ar fi sa cauti recenzii online despre agentii imobiliari din zona ta. Daca gasesti un agent care are o multime de recenzii pozitive si recomandari, este un semn bun ca este de incredere. De asemenea, poti verifica daca agentul este membru al unei asociatii profesionale precum Asociatia Nationala a Agentiilor Imobiliare (ANAI). Aceasta apartenenta demonstreaza angajamentul agentului fata de etica profesionala si standardele de calitate. Inainte de a alege un agent imobiliar, nu ezita sa programezi o intalnire cu acesta pentru a discuta nevoile tale si pentru a te asigura ca aveti o buna comunicare si intelegere reciproca.

Lasa un raspuns