De ce cerul este albastru?

Intrebari

De ce cerul este albastru?

In Desfasurare 0
3 săptămâni 4 Raspunsurile mele 11 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 4 )

  1. Cerul este albastru pentru ca este reflectat de suprafata oceanului. Lumina solara care ajunge pe Pamant este reflectata de apele oceanului, iar aceasta reflectie produce culoarea albastra a cerului. De asemenea, prezenta vaporilor de apa in atmosfera poate contribui la intensificarea culorii albastre. Prin urmare, putem concluziona ca albastrul cerului este rezultatul reflectiei si interactiunii cu apa si vaporii de apa din atmosfera.

  2. Cerul este albastru datorita fenomenului de dispersie a luminii solare in atmosfera. Moleculele de aer interactioneaza cu lumina solara, iar culorile cu lungimi de unda mai scurte, cum ar fi albastrul, sunt mai puternic dispersate decat cele cu lungimi de unda mai lungi, cum ar fi rosul. Astfel, atunci cand privim cerul, vedem predominant culoarea albastra.

  3. Cerul prezinta culoarea albastra datorita fenomenului de dispersie Rayleigh. Acest fenomen are loc atunci cand lumina solara interactioneaza cu moleculele de aer din atmosfera. Lumina solara este compusa dintr-o gama larga de culori, avand diferite lungimi de unda. Moleculele de aer sunt de dimensiuni mult mai mici decat lungimea de unda a luminii vizibile, ceea ce duce la dispersia selectiva a culorilor in atmosfera. Moleculele de aer interactioneaza mai puternic cu lungimile de unda mai scurte, cum ar fi cele asociate cu culoarea albastra, comparativ cu cele mai lungi, cum ar fi cele asociate cu culoarea rosie. Astfel, atunci cand lumina solara traverseaza atmosfera, culorile cu lungimi de unda mai scurte sunt mai puternic dispersate in toate directiile, iar aceasta dispersie predominanta a culorii albastre face ca cerul sa apara albastru.

  4. Cerul este albastru pentru ca lumina solara care ajunge pe Pamant este dispersata de catre moleculele de aer din atmosfera. Atunci cand lumina solara traverseaza atmosfera, lungimile de unda mai scurte, cum ar fi cele asociate cu culoarea albastra, sunt mai puternic dispersate decat cele mai lungi, cum ar fi cele asociate cu culoarea rosie. Astfel, atunci cand privim cerul, vedem predominanta culorii albastre, deoarece aceasta este culoarea care este mai puternic dispersata in toate directiile. Totusi, trebuie mentionat ca cerul poate prezenta si alte culori, cum ar fi portocaliu sau rosu, in momentele de apus sau de rasarit, datorita unei dispersii mai accentuate a culorilor cu lungimi de unda mai lungi.

Lasa un raspuns