Înregistrați-vă acum

Logare


Parola pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa dvs. de e-mail. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.

Cum să formulezi întrebări inteligente ca să primești răspunsuri pertinente?

Cum să formulezi întrebări inteligente ca să primești răspunsuri pertinente?

Nu este greșit să pui întrebări – dimpotrivă, chiar încurajăm acest lucru. Totuși, pentru a asigura comunicarea eficientă, dinamică și utilă între utilizatorii platformei noastre, dorim să îți punem la dispoziție o serie de recomandări de bună practică a formulării întrebărilor. În cele din urmă, este vorba atât despre posibilitatea ca tu să primești un răspuns mult mai rapid, în conformitate cu întrebarea pusă, cât și despre a eficientiza dinamica discuțiilor de pe acest site.

Așadar, iată cum să formulezi întrebări inteligente ca să primești răspunsuri pertinente!

Alege categoria potrivită întrebării tale

Atunci când adresezi o întrebare, asigură-te că folosești categoria potrivită. Categoriile prezente pe site sunt un fel de „etichetă” a întrebării. Cu alte cuvinte, dacă ai de adresa o întrebare despre computere, despre care este ultima tendință în materie de smartphone-uri sau gadget-uri, indicat ar fi să folosești categoria Tehnologie. Întrebarea adresată va putea fi mult mai ușor de găsit de către ceilalți utilizatori ai site-ului, ceea ce înseamnă că vei primi răspunsul dorit rapid. Evident, acest lucru ne ajută și să menținem un ecosistem online mult mai bine optimizat și curat.

Pune întrebări clare, adecvate din punct de vedere logic

Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, dacă ai o întrebare care s-ar încadra în categoria Carieră, cum ar fi ce poți face după absolvirea unei anumite facultăți, asigură-te că prezinți în totalitate variabilele pe care ar trebui să le ai în vedere: ce facultate vrei să urmezi, care sunt pasiunile și hobby-urile pe care le ai, ce anume te interesează și ce ai vrea să faci în viitor. Persoanele care deja au trecut prin această etapă sunt în măsură să îți ofere răspunsuri complexe, viabile, pentru ca tu să îți poți face o părere specifică și personală privitoare la ce anume să te aștepți în viitor, de la facultatea respectivă. Evident, exemplul poate fi extrapolat mult mai mult.

Oferă toate detaliile necesare

Poți folosi acest website și pentru a-ți clarifica anumite aspecte legate de materiile de la școală, de exemplu. Dacă ai nevoie de ajutor pentru proiectele și temele la matematică, fizică, chimie, biologie, poți adresa o întrebare în categoria Știință. Este foarte important ca întrebările tale să fie cât mai pertinente și complexe, astfel încât cineva să știe ce anume îți este necesar. Mai mult decât atât, încearcă să eviți solicitarea ca o persoană să îți facă temele – cere îndrumare, sfaturi, explicații, astfel încât tu, în cele din urmă, să înțelegi cum să faci singur tema respectivă. Dă-i cuiva un pește și se va sătura pentru o masă – învață-l să pescuiască, și atunci va avea ce mânca întreaga viață!

Folosește un limbaj adecvat și prietenos

În cele din urmă, este foarte important să folosești un limbaj adecvat și prietenos în momentul în care adresezi o întrebare. Nu uita faptul că este vorba despre o comunitate, iar o comunitate este alcătuită din oameni care se înțeleg între ei și se respectă. Folosește-te de bunele maniere, nu uita să saluți, să mulțumești și să apreciezi faptul că un alt utilizator a investit timp pentru a îți răspunde la întrebarea pe care ai avut-o!

Răspunsurile pertinente, de care ai nevoie, vin doar atunci când știi cum să adresezi o întrebare și nu uiți de faptul că bunele maniere pot face minuni!


Lasa un raspuns

Captcha Faceți clic pe imagine pentru a actualiza captcha .