Înregistrați-vă acum

Logare


Parola pierdută

Ați pierdut parola? Vă rugăm să introduceți adresa dvs. de e-mail. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.

Răspuns util sau răspuns de umplutură? 4 lucruri de care să ții cont când răspunzi la o întrebare

Răspuns util sau răspuns de umplutură? 4 lucruri de care să ții cont când răspunzi la o întrebare

Comunitatea website-ului nostru funcționează pe baza ajutorării reciproce – de altfel, ne place și să vorbim despre diferite lucruri, „să pierdem vremea” distrându-ne și intrând in discuții cât mai practice, poate uneori contradictorii, dar întotdeauna relevante. După cum poți observa, se obișnuiește să cerem ajutorul: fie că este vorba despre un sfat de viață, fie că este vorba despre un proiect de Marketing și publicitate, tema la matematică sau la română, cu toții suntem mereu pregătiți pentru a da o mână de ajutor.

Cu toate acestea, înainte de a-i oferi un răspuns unui utilizator, scoțându-l din hieroglifele care țin de matematică și chimie organică, ar trebui să ai în vedere câteva considerente. Nu ar trebui să răspunzi doar pentru a face puncte: dorința principală ar trebui să fie aceea de a ajuta!

Citește cu atenție întrebarea

Înainte de a oferi un răspuns, citește cu foarte mare atenție întrebarea celuilalt utilizator. Pentru a răspunde corect, bineînțeles, este foarte important să înțelegi cerința, nu-i așa? Dacă ai înțeles în totalitate cum stă treaba și ce anume vrea celălalt utilizator, poți începe să-i livrezi răspunsul de care are nevoie. Poate întrebarea nu este prea adecvată din punct de vedere logic, dar te poți întrebare „oare ce a vrut să zică autorul?”, pentru a-i oferi un răspuns cât mai precis.

Oferă răspunsuri clare, logice și corecte

Vorbim despre răspunsuri „corecte și logice” doar atunci când, de exemplu, un utilizator pune o întrebare care se încadrează într-o categorie din domeniul real, cum ar fi Știință și mistere. În esență, aici se vor pune cele mai multe întrebări privitoare la anumite exerciții date drept temă pentru acasă. Așadar, dacă vrei să ajuți pe cineva, oferă-i răspunsuri corecte, care știi că sunt în procent de 100% corecte.

Indiferent de domeniu, nu răspunde dacă nu ai certitudinea că ceea ce ai scris este corect. Mai mult decât atât, evită să dai răspunsuri complicate, extinse. În general, lumea are nevoie urgentă de răspunsuri, așadar încearcă să le faci cât mai scurte, dar fără a compromite calitatea acestora.

Oferă răspunsuri doar când dispui de expertiza și experiența necesare

Dacă un utilizator pune o întrebare în categoria Sănătate, de exemplu, ar fi de preferat, înainte de toate, ca persoana care răspunde să dispună de cunoștințele necesare în domeniu. Sănătatea este un subiect sensibil, care trebuie abordat cu seriozitate și cu maximă atenție. Uneori, totuși, poate fi vorba de simple sfaturi și reguli de bună practică pe care cineva le solicită. Poți lua și tu inițiativa într-o astfel de situație, dar evită să dai sfaturi când vine vorba de administrarea de medicamente, punerea unui diagnostic sau altele de acest gen.

Astfel de răspunsuri ar trebui să intereseze un cadru medical cu experiență, care are pregătirea necesară în domeniu și poate da răspunsuri viabile la astfel de întrebări.

Evită răspunsurile care pot ofensa sau aduce prejudicii utilizatorului

În ultimă instanță, dorința noastră este aceea de a crea o comunitate în care respectul primează și este omniprezent. Din aceste motive, ne dorim ca răspunsurile oferite să respecte standardele de bun simț și de etică într-o comunitate. Oferă răspunsuri cizelate, evită comentariile negative și răutăcioase, astfel încât dinamica website-ului nostru să fie una sănătoasă și armonioasă.


Lasa un raspuns

Captcha Faceți clic pe imagine pentru a actualiza captcha .