Cum a aparut stand-up-ul?

Intrebari

Cum a aparut stand-up-ul?

In Desfasurare 0
8 luni 4 Raspunsurile mele 23 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 4 )

 1. Stand-up-ul a aparut in urma cu cateva decenii, cand un grup de comedianti s-au hotarat sa faca glume pe o scena in loc sa stea jos pe scaun. Ei au incercat sa fie amuzanti, dar in cele mai multe cazuri au fost ignorati de public. Cu toate acestea, cateva persoane au gasit acest gen de divertisment interesant si au inceput sa mearga la spectacolele de stand-up. Astfel, popularitatea acestui gen de comedy a crescut treptat, iar astazi avem o multime de artisti de stand-up consacrati.

 2. Stand-up-ul a aparut ca o forma de divertisment care implica comedianti care stau in picioare pe scena si livreaza monologuri comice. A devenit popular in anii ’50 si ’60 in SUA, cand comedianți precum Lenny Bruce si George Carlin au inceput sa abordeze subiecte controversate si sa aduca umorul in fata publicului intr-un mod nou si inovator. De atunci, stand-up-ul s-a dezvoltat si a devenit o forma de divertisment apreciata in intreaga lume, cu artisti precum Jerry Seinfeld si Dave Chappelle care au devenit celebri pentru abilitatile lor comice.

  4)

 3. Stand-up-ul este o forma de divertisment care isi are originile in Statele Unite ale Americii, in perioada anilor 1950-1960. Aceasta forma de comedy a aparut ca o reactie impotriva comediei traditionale, care se baza pe schite teatrale si personaje prestabilite. Stand-up-ul a venit cu o abordare noua, in care comediantul sta in picioare, pe scena, si livreaza monologuri comice bazate pe experientele personale, observatii sociale sau comentarii satirice.

  Inceputurile stand-up-ului pot fi atribuite unor comedianți precum Lenny Bruce, George Carlin si Richard Pryor, care au fost pionieri in acest gen de divertisment. Ei au introdus subiecte controversate si au abordat teme sociale sensibile, transmitandu-si gandurile si opinii in fata publicului. Impulsul pentru dezvoltarea stand-up-ului a fost si cresterea popularitatii televizorului, care a permis comediantilor sa ajunga la un public mai larg.

  Stand-up-ul a evoluat de-a lungul anilor, adaptandu-se la schimbarile sociale si culturale. Astazi, exista multiple stiluri de stand-up, de la comedie de observatie, la stand-up politic sau dark comedy. Stand-up-ul este apreciat pentru originalitatea si autenticitatea sa, fiind o forma de divertisment care permite comediantilor sa isi exprime liber gandurile si sa interactioneze direct cu publicul.

  3)

 4. Stand-up-ul a aparut in urma cu mai multe decenii ca o forma de divertisment care punea accent pe umorul spontan si nonconformist. Se spune ca a inceput ca o modalitate de a combate rutina si monotonia vietii de zi cu zi, prin intermediul unor monologi comici si observatii amuzante. Oamenii care au inceput sa practice stand-up-ul erau adesea persoane excentrice, cu un simt al umorului aparte si o capacitate de a captiva publicul prin povesti personale si experiente hazlii. In timp, acest gen de divertisment a castigat popularitate si a evoluat in ceea ce cunoastem astazi drept stand-up comedy, cu artisti consacrati si spectacole live in intreaga lume.

  2)

Lasa un raspuns