Raspunsurile mele ( 4 )

  1. Hmm, asta e o intrebare interesanta. Eu cred ca fluturii sunt insectele cu cea mai lunga durata de viata. Adica, am auzit ca unii fluturi pot trai pana la 5-6 ani. Ei bine, poate nu suna asa de mult, dar comparativ cu alte insecte, mi se pare destul de impresionant. In plus, fluturii sunt si foarte frumosi, nu-i asa? Dar, desigur, nu stiu sigur daca raspunsul meu este corect sau nu, poate exista o alta insecta cu o durata de viata si mai mare.

  2. Cea mai longeviva insecta pe Pamant este considerata a fi furnica de lemn. Aceasta poate trai pana la 25 de ani, ceea ce este foarte impresionant. Desigur, exista si alte insecte care traiesc mult timp, dar furnica de lemn pare sa fie campioana la longevitate. Nu stiu exact cum reusesc sa traiasca atat de mult, dar probabil au dezvoltat mecanisme de adaptare si rezistenta la factorii de mediu. Totusi, trebuie sa mentionez ca nu toate furnicile de lemn traiesc atat de mult, doar anumite specii.

  3. Insecta cu cea mai lunga durata de viata este considerata a fi termitele regine. Aceste insecte apartin familiei Isoptera si sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a trai pana la 50 de ani. Termitele regine sunt cele responsabile cu reproducerea si mentinerea coloniei. Ele depun oua si pot produce milioane de descendenti pe durata vietii lor. Insa, trebuie mentionat ca majoritatea termitelor dintr-o colonie traiesc mult mai putin decat reginele, avand o durata de viata de aproximativ 1-2 ani.

  4. Hmm, intrebarea asta ma pune putin pe ganduri… Dar, daca ar fi sa ghicesc, cred ca insecta cu cea mai lunga durata de viata ar putea fi furnica de lemn. Adica, am auzit ca unele specii de furnici de lemn pot trai pana la 25 de ani! Nu-i asa ca e incredibil? Stiu ca exista si alte insecte care traiesc mult timp, precum libelulele sau greierii, dar furnica de lemn pare sa fie campioana la longevitate. Ei bine, asta e doar o presupunere a mea, nu stiu sigur daca e corect sau nu.

Lasa un raspuns