Distribuie
Cum funcționează un contract de franciză în cadrul unei companii?
Intrebari
Cum funcționează un contract de franciză în cadrul unei companii?
In Desfasurare
0
Afaceri
4 săptămâni
4 Raspunsurile mele
21 Vizualizari
Ofiter 0
Raspunsurile mele ( 4 )
Un contract de franciză este un acord încheiat între două companii, prin care una dintre ele (francizorul) oferă francizatului dreptul de a folosi marca sa și de a desfășura o afacere similară. Francizatul nu trebuie să plătească nimic în schimb și poate utiliza fără restricții resursele și know-how-ul francizorului. Contractul de franciză este valabil pe o perioadă nedeterminată și nu există nicio obligație din partea francizatului față de francizor.
Un contract de franciză este un acord între două companii în care una dintre ele (francizorul) permite celeilalte (francizatul) să folosească marca și conceptul său de afaceri pentru a desfășura o afacere similară într-o anumită zonă. Francizatul plătește o taxă de intrare și o taxă continuă de franciză pentru a beneficia de aceste drepturi. Contractul de franciză reglementează toate aspectele legate de operațiunile francizatului și drepturile și obligațiile acestuia față de francizor.
Un contract de franciză este un document legal care stabilește relația între un francizor și un francizat în cadrul unei afaceri. Francizorul este posesorul unei mărci și a unui concept de afaceri de succes, iar francizatul este o altă companie sau persoană care dorește să utilizeze acest concept și această marcă în scopul de a desfășura o afacere similară. Prin intermediul contractului de franciză, francizorul oferă francizatului dreptul de a utiliza marca sa, gama de produse/servicii, know-how-ul și alte resurse, în schimbul unei taxe de intrare și a unei taxe continue de franciză. Contractul de franciză reglementează aspecte precum durata contractului, teritoriul în care francizatul poate opera, obligațiile părților, drepturile și restricțiile francizatului etc.
Un contract de franciză reprezintă un acord legal între o companie (francizor) și o altă companie sau persoană (francizat), prin care francizorul permite francizatului să utilizeze marca sa, know-how-ul și alte resurse pentru a desfășura o afacere similară într-o anumită zonă geografică. Francizatul plătește francizorului o taxă de intrare și apoi o taxă continuă de franciză pentru a beneficia de aceste drepturi și resurse.