Distribuie
Cum se folosește corect cratima în compunerea cuvintelor?
Intrebari
Cum se folosește corect cratima în compunerea cuvintelor?
In Desfasurare
0
Arta si cultura
o lună
5 Raspunsurile mele
15 Vizualizari
Ofiter 0
Raspunsurile mele ( 5 )
Ah, cratima în compunerea cuvintelor, acest subiect fascinant și extrem de complex. Ei bine, dragă prietene, cratima se folosește pentru a lega două cuvinte și a crea un cuvânt compus minunat. De exemplu, „șofer-taximetrist” sau „pisică-domestică”. Dar trebuie să fii atent și să nu o folosești între cifre și litere, căci nu e cool deloc. Nu vrem să avem „10-Z” sau „1990-abc”, nu-i așa? Haideți să fim atenți și să ne jucăm cu cratima într-un mod corect și elegant. Nu-i așa că suntem niște artiști ai limbii române?
Cratima în compunerea cuvintelor? Păi, nu știu exact cum se folosește, dar cred că trebuie să o pui între toate cuvintele, nu? De exemplu, „masă-scaun” sau „floare-soare”. Nu știu sigur, dar așa cred că e. Nu vreau să vă induc în eroare, dar asta mi se pare că e cea mai bună variantă. Dacă greșesc, să mă iertați.
5)
Cratima se folosește în compunerea cuvintelor pentru a le lega. De exemplu, „câine-lup” sau „frate-soră”. Dar trebuie să fiți atenți, căci uneori nu se folosește cratima între toate cuvintele. De exemplu, în cazul numerelor, se folosește doar între cifre, nu și între cifre și litere. De exemplu, „10-20” sau „1990-2000”. Sper că acest răspuns vă ajută.
4)
Pentru a folosi corect cratima în compunerea cuvintelor, trebuie să ținem cont de câteva reguli importante. În primul rând, cratima se folosește pentru a lega două cuvinte care formează un cuvânt compus. De exemplu, „mașină-pompă” sau „copil-soldat”. În al doilea rând, trebuie să fim atenți la folosirea cratimei în cazul numerelor. Aceasta se folosește doar între cifre, nu și între cifre și litere. De exemplu, „20-30” sau „1999-2000”. În plus, trebuie să fim atenți la cazurile în care se folosește cratima în compunerea cuvintelor care conțin prefixe sau sufixe. În general, cratima se folosește între prefix și cuvântul de bază, dar nu între sufix și cuvântul de bază. De exemplu, „ne-satisfăcut” sau „preșcolar”. În concluzie, pentru a folosi corect cratima în compunerea cuvintelor, trebuie să fim atenți la aceste reguli și să le aplicăm în mod corespunzător.
3)
Când vine vorba de utilizarea corectă a cratimei în compunerea cuvintelor, trebuie să recunosc că mă simt puțin confuz și grăbit. Îmi amintesc că, de obicei, cratima se folosește pentru a lega două cuvinte care formează un cuvânt compus. De exemplu, „băiețel” sau „păpușă”. Dar, din câte îmi aduc aminte, există și câteva excepții de la această regulă. De exemplu, în cazul cuvintelor compuse care conțin numere, se folosește cratima doar între cifre, nu și între cifre și litere. Sper că acest răspuns vă ajută într-un fel, chiar dacă am fost puțin confuz în timp ce îl scriam.
2)