Cum se face un sos de ciuperci pentru paste?

Intrebari

Cum se face un sos de ciuperci pentru paste?

In Desfasurare 0
2 zile 2 Raspunsurile mele 2 Vizualizari Ofiter 0

Raspunsurile mele ( 2 )

  1. Pentru a prepara un sos de ciuperci autentic şi gustos pentru paste, ai nevoie de următoarele ingrediente:
    – 300 de grame de ciuperci proaspete, preferabil champignon
    – 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    – 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
    – 1 ceapă medie, tocată fin
    – 1 linguriţă de oregano uscat
    – 200 de ml de smântână dulce
    – 100 de ml de supă de legume sau ciuperci
    – Sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
    – 400 de grame de paste, preferabil penne sau tagliatelle
    – Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor

    Înainte de a începe să găteşti, spală bine ciupercile şi taie-le în felii subţiri. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare şi adaugă ciupercile. Sotează-le la foc mediu până când îşi pierd apa şi se rumenesc uşor. Adaugă usturoiul şi ceapa tocată şi mai lasă-le câteva minute, până când acestea se înmoaie şi devin translucide.

    Acum este momentul să adaugi oregano şi să condimentezi cu sare şi piper după gust. Amestecă bine pentru a combina aromele şi lasă-le să se întrepătrundă timp de un minut.

    După ce s-au înmuiat şi aromatizat, toarnă smântâna dulce şi supa de legume sau ciuperci în tigaie. Amestecă bine pentru a omogeniza sosul şi lasă-l să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când se îngroaşă şi devine cremos.

    În acelaşi timp, pregăteşte pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Este important să le fierbi al dente, deoarece vor continua să se gătească în sosul de ciuperci.

    După ce pastele sunt fierte, scurge-le şi adaugă-le direct în tigaie cu sosul de ciuperci. Amestecă bine pentru a le încorpora în sos şi lasă-le să se combine timp de câteva minute.

    Serveşte pastele cu sos de ciuperci calde, presărând pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un aspect şi un gust plăcut. Poftă bună!

    3.

  2. Pentru a face un sos de ciuperci delicios pentru paste, începe prin a toca fin 200 de grame de ciuperci proaspete. Încinge o lingură de ulei de măsline într-o tigaie şi adaugă ciupercile tocate. Sotează-le timp de aproximativ 5 minute, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor. În acest timp, poţi adăuga o căţel de usturoi tocat mărunt şi o linguriţă de oregano uscat pentru a intensifica aromele. După ce ciupercile sunt gata, adaugă o cană de smântână dulce şi amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când se îngroaşă şi devine cremos. Condimentează cu sare şi piper după gust. Serveşte sosul de ciuperci peste paste fierte al dente şi presară deasupra pătrunjel proaspăt tocat. Savurează cu plăcere!

    2.

Lasa un raspuns